2005.  2006.  2007.  2008.  2009. 2010.   2011. 2012.   2013. 2014. 2015. 2016.  2017. 2018. 2019.
Aktivnosti 2020. 2021. 2022.                      
AKTIVNOSTI 2005.

                                                           BOŽIĆ U CRKVI SV. LUKE

Svečanost obilježavanja Božića u Crkvi sv. Luke počela je prije ponoćne sv. Mise  ”Ponočke„ u 2345 h sa prikazivanjem petnaestominutnog igrokaza priređenog od križara i mladih. Temu igrokaza, rođenje Isusa Krista osmislili su i uvježbali sami križari sa mladima. U prepunoj crkvi poslije igrokaza ponoćnu sv. Misu predvodio je naš župnik Mladen Gorupić. Na Božić prije svete Mise i ove godine u 1400 h  mali zbor sv. Luke održao je 20-minutni nastup. Uz božićne pjesme, obučeni u odgovarajuće kostime održana je i recitacija povezana sa rođenjem malog Isusa. Priredbu je uvježbavala naša časna sestra Karmen iz Podravskih Sesveta. Poslije nastupa održana je svečana Božićna sv. Misa koju je vodio naš župnik prečasni gosp. Mladen Gorupić sa prisutnim bogoslovom Dariom Pavišom i sjemeništarcem Ivanom Najdertom. Na kraju sv. Mise župnik je Blagoslovio djecu od krštenja do VIII. razreda, i podijelio im već tradicionalno božićne poklone. Ova sv. Misa sigurno je razveselila i obradovala našega Boga i sina Isusa Krista, jer crkva je bila prepuna djece, majki i očeva.

                                                                                                                                                                  povratak iz života mještana

                                         OBILJEŽEN DAN SVIH SVETIH

01. XI. 2005.; Na dan Svih Svetih u 1500 h održana je Sveta Misa i odrješenje za vjerne mrtve koji počivaju na našem groblju. Sv. Misu je održao naš župnik preč. gosp. Mladen Gorupić, a na Misi je sudjelovao i sjemeništarac Ivan Najdert i učenik Bogoslovskog fakulteta Dario Paviša. Na Svetu Misu odazvao se veliki broj župljana. Uz Sv. Misu i molitvu za pokojnika; tu na grobu uz suzu i tugu porazgovara se  i o jadina čovjeka,  problemima obitelji i rodbine, zdravlju, a tako i o sjećanju na pokojnika. Dan Svih Svetih, dan je kada posjete Kalinovac svi naši iseljeni Kalinovčani, naši prijatelji, naša rodbina, to je dan kada se susretnu neke naše drage osobe samo baš na taj dan - na dan Svih Svetih. Tako na groblju pri posjetu svojih najmilijih mrtvih susretnemo često i svoje rado viđene iseljene žive, pa se na licima mnogih župljana vidi radost i prikriven smiješak. Iako je kalinovačko groblje uređeno tokom cijele godine, na dan Svih Svetih i Dušni dan običaj je Kalinovčana je da posebno urede grobove svojih najmilijih preminulih i tako iskažu prema njima svoju ljubav, zahvalnost, sjećanje i bol za njihovim ovozemaljskim nestankom.
                                                                                                                                                                  povratak iz života mještana
                          NASTUP ZBORA POVODOM OBILJEŽAVANJA LUKOVA
- 23. 10. 2005. U župnoj crkvi održan je koncert kojeg su priredili Križari, Društvo sv. Luke i pjevačice velikog zbora.  Koncert je posvećen našem zaštitniku sv. Luki, te 75. g. postojanja križara. Pjevali su devet pjesama: Sv. Luka naš patrone, Oči u oči, Kao košuta, Rijeke žive vode, Zahvali, Velik si, Kao Marija, i Gosp. Ti si pastir moj. Na koncert je došao i predsjednik svih križara Dario Vebaslija. U zboru su sudjelovali: Ivan Živko, Marina Igrić, Martina Rabadžija, Diana Stipčić, Katica Goll, Katarina Peršić, Marica Igrić, Ljubica Lugarov, Klaudija Karlovčan, Ljubica Račan, Jasminka Ferenčić, Ivan Peršić (Ana Rabadžija).
                                                                                                                                                                  povratak iz života mještana

                        Profesor dr. Ivan Golub - GALOVIĆEVA JESEN 2005.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović - Koprivnica;      20. X. 2005.

Književna večer održana je sa profesorom dr. Ivanom Golubom, svećenikom, teologom, pjesnikom i znanstvenikom uz 75. godišnjicu života i 26. godišnjicu izlaska „Kalnovečkih razgovora”.  Autora je predstavila književnica Božica Jelušić, uz sudjelovanje glumca Vida Baloga. Na književnu večer našeg najpoznatijeg kalinovačkog pisca profesora dr. Ivana Goluba odazvali su se prijatelji, rodbina, predstavnici Općine Kalinovac, poznanici i njegovi čitatelji.  Profesor dr. Ivan Golub rođen je 21. 06. 1930. g. u Kalinovcu, a živi i radi u Zagrebu i Rimu. Često rado dolazi u svoje rodno mjesto Kalinovac.

                                                                                                                                                                  povratak iz života mještana

PROSLAVA GLAVNOG PROŠTENJA - LUKOVA;
18. X. 2005. g.; Ove godine glavni patron naše Župe proslavljen je nClick to enlargea najsvečaniji način; proslavljen je zajedno sa našim preuzvišenim ocem biskupom msgr. Markom Culejem, biskupom Varaždinskim. Glavna proštenjarska Sveta Misa održana je u 1100 h u utorak, a  predvodio ju je i propovijedao naš preuzvišeni gosp. otac biskup Marko Culej. Na sv. Misi koncelebrirala su jedanaest svećenika; preč. gosp. Mirko Horvatić iz Varaždina, preč. gosp. Alojzije Petrović iz Varaždina, preč. gosp. Izidor Ferek; župnik iz Đurđevca, preč. gosp. Stanislav Rajtar; umirovljeni đurđevački župnik, preč. gsop. Mladen Gorupić; domaći župnik dekan, vlč. gosp. Nikola Samodol; župnik u Nedelišću, vlč. gosp. Siniša Dudašek; župnik u Ferdinandovcu, vlč. gosp. Nikola Benko, župnik u Kozarevcu, fra. Ivan Široki; župnik u Kloštru Podravskom, vlč. gosp. Vjekoslav Tuđan; župnik u Novom Virju, Zoran Gložinić; akolita - na praktikumu u Pitomači. Ispovijedao je vlč. gosp. Ivica Puškadija, župnik iz Pitomače. Turifer je bio naš sjemeništarac Ivan Najdert.
I ako je bio radni dan odaziv župljana na svetu Misu bio je mnogobrojan i zavidan .
Poslije sv. Mise preuzvišeni gosp. otac biskup Marko C. blagoslovio je plodove Zemlje i njihove proizvode (kruh, peciva, kolače, plodove, ..) u sklopu Dana kruha koji je organizirala OŠ Kalinovac.
Nakon blagoslova sa svim svećenicima i preuzvišenim ocem biskupom, časnom sestrom, župnim vijećnicima i pozvanim dobrotvorima održano je u župnoj kući druženje, objed i zajedničko slikanje.
                                                                                                                                                              povratak svečanosti u župi
 
                                               PROSLAVA PRESVETOG TROJSTVA - 2005.
Presveto Trojstvo u Župi Kalinovac proslavilo se završnom Sv. Misom Misijskog hodočašća, odnosno velikom Sv. Misom u 1130 h. Misu je predvodio misionar gosp. pater Miroslav Čadek, a nazočni su bili: misionar gosp. pater Zvonko Vlah i župnici Đurđevačkog dekanata  gosp. vlč. Mladen Gorupić, gosp. vlč. Izidor Ferek, gosp. vlč. Siniša Dudašek, gosp. fra Mato Draganović, gosp. vlč. Nikola  Benko, gosp. vlč. Vjekoslav Tuđan, gosp. vlč. Tomislav Hrupec. Poslije Sv. Mise u župnoj kući uz domjenak sastali su se misionari, župnici Đurđevačkog dekanata, župni vijećnici Kalinovca, načelnik Općine i ravnateljica OŠ Kalinovac.
                                                                                                                                                               povratak svečanosti u župi
                                                    SVETE MISIJE - DUHOVNA OBNOVA
- 19. - 22. V. 2005. Župa Kalinovac imala je duhovnu obnovu koju su vodili oci Isusovci. Na duhovnoj obnovi sudjelovao je veliki broj župljana, ali ne onoliki broj župljana koliki bi uistinu mogao i trebao biti. Najviše su zakazali mladi u Kalinovcu.
                                                                                                                                                               povratak svečanosti u župi
Aktinosti 2005. 2006. 2007. 2008. 2009. 2010 2011. 2012 2013. 2014. 2015. 2016. 2017. 2018.
  početak stranice