Povratak svečanosti 2005. G. 2006. G. 2007. G. 2008. G. 2009. G. 2010. G.
 
                                                         BOŽIĆ U CRKVI SV. LUKE - 2005.
Svečanost obilježavanja Božića u Crkvi sv. Luke počela je prije ponoćne sv. Mise  ”Ponočke„ u 2345 h sa prikazivanjem petnaestominutnog igrokaza priređenog od križara i mladih. Temu igrokaza, rođenje Isusa Krista osmislili su i uvježbali sami križari sa mladima. U prepunoj crkvi poslije igrokaza ponoćnu sv. Misu predvodio je naš župnik Mladen Gorupić. Na Božić prije svete Mise i ove godine u 1400 h  mali zbor sv. Luke održao je 20-minutni nastup. Uz božićne pjesme, obučeni u odgovarajuće kostime održana je i recitacija povezana sa rođenjem malog Isusa. Priredbu je uvježbavala naša časna sestra Karmen iz Podravskih Sesveta. Poslije nastupa održana je svečana Božićna sv. Misa koju je vodio naš župnik prečasni gosp. Mladen Gorupić sa prisutnim bogoslovom Dariom Pavišom i sjemeništarcem Ivanom Najdertom. Na kraju sv. Mise župnik je Blagoslovio djecu od krštenja do VIII. razreda, i podijelio im već tradicionalno božićne poklone. Ova sv. Misa sigurno je razveselila i obradovala našega Boga i sina Isusa Krista, jer crkva je bila prepuna djece, majki i očeva.
                                                                                                                                                               povratak svečanosti u župi
 
                                   NASTUP ZBORA POVODOM OBILJEŽAVANJA LUKOVA
- 23. 10. 2005. U župnoj crkvi održan je koncert kojeg su priredili Križari, Društvo sv. Luke i pjevačice velikog zbora.  Koncert je posvećen našem zaštitniku sv. Luki, te 75. g. postojanja križara. Pjevali su devet pjesama: Sv. Luka naš patrone, Oči u oči, Kao košuta, Rijeke žive vode, Zahvali, Velik si, Kao Marija, i Gosp. Ti si pastir moj. Na koncert je došao i predsjednik svih križara Dario Vebaslija. U zboru su sudjelovali: Ivan Živko, Marina Igrić, Martina Rabadžija, Diana Stipčić, Katica Goll, Katarina Peršić, Marica Igrić, Ljubica Lugarov, Klaudija Karlovčan, Ljubica Račan, Jasminka Ferenčić, Ivan Peršić (Ana Rabadžija).
                                                                                                                                                               povratak svečanosti u župi
 
PROSLAVA GLAVNOG PROŠTENJA - LUKOVA;
18. X. 2005. g.; Ove godine glavni patron naše Župe proslavljen je nClick to enlargea najsvečaniji način; proslavljen je zajedno sa našim preuzvišenim ocem biskupom msgr. Markom Culejem, biskupom Varaždinskim. Glavna proštenjarska Sveta Misa održana je u 1100 h u utorak, a  predvodio ju je i propovijedao naš preuzvišeni gosp. otac biskup Marko Culej. Na sv. Misi koncelebrirala su jedanaest svećenika; preč. gosp. Mirko Horvatić iz Varaždina, preč. gosp. Alojzije Petrović iz Varaždina, preč. gosp. Izidor Ferek; župnik iz Đurđevca, preč. gosp. Stanislav Rajtar; umirovljeni đurđevački župnik, preč. gsop. Mladen Gorupić; domaći župnik dekan, vlč. gosp. Nikola Samodol; župnik u Nedelišću, vlč. gosp. Siniša Dudašek; župnik u Ferdinandovcu, vlč. gosp. Nikola Benko, župnik u Kozarevcu, fra. Ivan Široki; župnik u Kloštru Podravskom, vlč. gosp. Vjekoslav Tuđan; župnik u Novom Virju, Zoran Gložinić; akolita - na praktikumu u Pitomači. Ispovijedao je vlč. gosp. Ivica Puškadija, župnik iz Pitomače. Turifer je bio naš sjemeništarac Ivan Najdert.
I ako je bio radni dan odaziv župljana na svetu Misu bio je mnogobrojan i zavidan .
Poslije sv. Mise preuzvišeni gosp. otac biskup Marko C. blagoslovio je plodove Zemlje i njihove proizvode (kruh, peciva, kolače, plodove, ..) u sklopu Dana kruha koji je organizirala OŠ Kalinovac.
Nakon blagoslova sa svim svećenicima i preuzvišenim ocem biskupom, časnom sestrom, župnim vijećnicima i pozvanim dobrotvorima održano je u župnoj kući druženje, objed i zajedničko slikanje.
                                                                                                                                                              povratak svečanosti u župi
 
                                               PROSLAVA PRESVETOG TROJSTVA - 2005.
Presveto Trojstvo u Župi Kalinovac proslavilo se završnom Sv. Misom Misijskog hodočašća, odnosno velikom Sv. Misom u 1130 h. Misu je predvodio misionar gosp. pater Miroslav Čadek, a nazočni su bili: misionar gosp. pater Zvonko Vlah i župnici Đurđevačkog dekanata  gosp. vlč. Mladen Gorupić, gosp. vlč. Izidor Ferek, gosp. vlč. Siniša Dudašek, gosp. fra Mato Draganović, gosp. vlč. Nikola  Benko, gosp. vlč. Vjekoslav Tuđan, gosp. vlč. Tomislav Hrupec. Poslije Sv. Mise u župnoj kući uz domjenak sastali su se misionari, župnici Đurđevačkog dekanata, župni vijećnici Kalinovca, načelnik Općine i ravnateljica OŠ Kalinovac.
                                                                                                                                                               povratak svečanosti u župi
                                                    SVETE MISIJE - DUHOVNA OBNOVA
- 19. - 22. V. 2005. Župa Kalinovac imala je duhovnu obnovu koju su vodili oci Isusovci. Na duhovnoj obnovi sudjelovao je veliki broj župljana, ali ne onoliki broj župljana koliki bi uistinu mogao i trebao biti. Najviše su zakazali mladi u Kalinovcu.
 
Povratak svečanosti 2005. G. 2006. G. 2007. G. 2008. G. 2009. G. 2010. G.
  povratak na početak stranice